Çevremizdeki Alüminyum Kaynakları Nelerdir? Vücudumuza Nasıl Geçer?

Alüminyum Kaynakları

Çevremizdeki Alüminyum Kaynakları Nelerdir? Vücudumuza Nasıl Geçer?

Çevremizdeki Alüminyum Kaynakları Nelerdir? Vücudumuza Nasıl Geçer?

Alüminyum Kaynakları

Bir çok bilimsel verinin gösterdiği üzere alüminyum, Alzheimer Hastalığının altta yatan sebeplerinden. Peki alüminyum ve ağır metaller vücudumuza nasıl zarar veriyorlar? Önce kısa bir bakış atalım.

Vücudumuz bir çeşit elektrik sistemidir. Hücreler arası iletişimin temelinde yatan mekanizmalardan birisi de elektriksel aktivitedir. Elektriksel aktivitenin bulunduğu her yerde, doğada, bir kanun şeklinde, bir madalyonun birbirinden ayrılamaz iki yüzü şeklinde, beraberinde elektromanyetik alan eşlik eder. 

Herhangi bir ağır metal, vücuda girdiğinde, boyutu yeterince küçükse, hücre zarından zahmetsizce (pasif difüzyonla) hücre içine geçerek önce lizozom denen yapılarda yerleşir. Dahası hücre çekirdeğinin içerisinde DNA'mızın çift sarmalının içerisinde de yerleşebilir. Sinir sistemi içerisinde ise iletimin hızlı olmasını sağlayan Ranvier Boğumlarının arasında yerleştiği gösterilmiştir.

Tüm Bunların Sonuçları Neler Olabilir?


Öncelikle hücreler arası iletişimin bozulması! Elektromanyetik alan içerisinde bu metaller bir çeşit anten gibi davranıp, parazitlenmeye yol açacaktır. Sonuç, en hafifinden yaygın ağrılar, konsantrasyon bozuklukları ve nöropatiler olabilir. Daha ağır tablolar ise kendisini otoimmun hastalıklar, nörolojik hastalıklar ve diğer hastalıklar olarak gösterebilir.

Peki Nereden Gelir Alüminyum Vücudumuza?

Yediklerimiz içtiklerimizden sindirim sistemi yoluyla, cildimize temas eden herhangi bir alüminyum içeren kaynaktan cilt emilimi yoluyla. 

Alüminyumdan Kaçınmak İçin Biz Neler Yapabiliriz?

  1. Alüminyum içeren kap kacak, mutfak eşyası, alüminyum folyo kullanmayın.
  2. Su tesisatınızda alüminyum boru sistemi varsa, imkan varsa değiştirin.
  3. Organik beslenin, paketli ürün tüketmeyin. Çünkü topraktan yediklerimize yine alüminyum geçebilir. Keza paketlerin kendisinde de alüminyum bulunabilir ya da hazırlanma aşamasında bizzat ürünlerin harcında kullanılabilir.
  4. Kutu süt, meyve suyu vs.de kutulardan geçebilir, mümkünse cam içerisindeki ürünleri kullanın. Yine alüminyum kutudaki konservelerde de alüminyum bulunur.
  5. Makyaj malzemeleri, vücut bakım ürünleri, deodorantlar, hijyenik ped ve tamponlarda da alüminyum bulunur. Alacağınız ürünlerin "içindekiler" kısmını mutlaka okuyun, alüminyum varsa almayın, organik ürün kullanın.
  6. Kumaş boyalarında da bulunur. Yine doğayla uyumlu, organik ürünler kullanın.
  7. Havalandırma sistemlerinde de alüminyum bulunabilir, mümkün olduğunca bulunduğunuz yeri kapı pencere açarak havalandırın.
  8. Alüminyum doğrama, pencereler de bir başka kaynak. Ev yenileme çalışması yaparken, mümkünse tercih etmeyin.
  9. Siyah dolguların (Amalgam) içerisindeki alaşımlarda da cıva ile beraber alüminyum kullanılabilmektedir. Bu çeşit bir dolgunuz varsa, uygun bir detoks programı eşliğinde, bütüncül tıp yaklaşımı içerisindeki bir diş hekimine muayene olup çıkarılmasını sağlayın.

Tedavisi Nedir?


Öncelikle korunmak! Sonrasında mutlaka doktor kontrolünde detoksifikasyon programları eşliğinde, şelat yapıcı destek ilaçları kullanarak vücuttan atılmalarının sağlanması ancak lütfen kendi başınıza bu tedaviyi yapmayın.